Vegetarische Ewrtensoep

Vegetarische Erwtensoep

Vegetarische Erwtensoep, is zoals de naam al zegt, een soep zonder vlees of aanverwante ingrdiënten, en daardoor ook lang zo zwaar niet.

WonenWonen

Recept Vegetarische Erwtensoep

Zonder vlees maar wel lekker.

 • 500 Gram Spliterwten
 • 1 Grote Ui
 • 1 Stengel Prei
 • 1 Knolselderij
 • 1 Grote aardappel
 • 1 Winterpeen
 • 1 Bos Selderij
 • 2 Liter Water
 • Peper en zout
 1. Erwtensoep is erg voedzaam en heerlijk in de winter. Met dit gerecht kun je een smaakvolle vegetarische erwtensoep maken. Door de rijke smaak van de verschillende wintergroenten zal je een volle erwtensoep krijgen die niet alleen smakelijk is maar ook nog eens de stevige trek kan stillen.

 2. Was de groenten en neem een grote pan waarin je de vegetarische erwtensoep gaat bereiden. Snij de ui en prei in ringen en bak deze met een klein beetje olie in de pan.

 3. De aardappel, winterpeen en knolselderij schil je en snijd je in kleine blokjes. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit hoe groot, maar het zorgt ervoor dat de groentes goed gaar zijn. Hoe groter de stukken, hoe langere kooktijd je moet uitrekken.

 4. Doe de gesneden groentes in de pan en bak de groentes nog even goed aan. Om de smaak van zout en peper goed te laten intrekken, kun je deze al bij de groentes doen. Een flinke theelepel zout en een halve theelepel peper zijn voldoende. Houd je van meer zout of meer pit in je vegetarische erwtensoep, dan kun je op het eind altijd nog wat extra peper en zout aan de vegetarische erwtensoep toevoegen.

 5. Als de groentes goed aangebakken zijn en je het idee hebt dat het begint te plakken aan de pan, dan voeg je het water toe. Voor het gemak kun je kokend water gebruiken om het kookproces te versnellen.

 6. Zodra de soep begint te koken voeg je de spliterwten en de selderij toe. De selderij hak je fijn alvorens je het toevoegt. Dit geheel laat je vervolgens een uur pruttelen op een laag vuurtje. Af een toe de pan door roeren is voldoende.

 7. Na een uur kun je merken dat de groentes zacht zijn en de spliterwten ook gaar zijn. Om een egale soep te krijgen kun je de staafmixer gebruiken. Op het laatste nog op smaak brengen met wat extra peper en zout en je vegetarische erwtensoep is klaar om geserveerd te worden.

[wp_ad_camp_1]

WonenWonen